Selamat petang semua.Cuaca kat Adelaide hari nie mmg dingin & sejuk.Best sgt.Autumn le katakan.Perut pun lapo je memanjang sejuk2 nie.Hari nie aku masak spaghetti utk breakfast.Dah lama tak makan spaghetti.Jom layan resepi spaghetti......
Bahan-bahan (1 orang makan)
- 100g mi spageti
- 150g daging hancur (mince meat)
- 1/2 tin tomato puri
- 2 ulas bawang putih
- 2 biji bawang merah
- Sedikit sos cili
- garam /gula
- minyak
- parmesan cheese utk hiasan
Cara-cara
- Rebus air dengan sedikit minyak sehingga mendidih. Masukkan spaghetti tadi dan rebus hingga lembut. Toskan
- Panaskan kuali beserta minyak. Tumis bawang putih dan bawang merah.
- Kemudian, masukkan tomato puri dan sos cili. Diikuti garam dan gula secukup rasa.Biarkan mendidih selama 10minit.
- Kemudian masukkan daging hancur.Tambah sedikit air jika perlu.Biarkan sehingga masak.
- Setelah siap, hidangkan mi di dalam mangkuk diikuti daging tadi.Tambah parmesan cheese mengikut citarasa sendiri.Siap.
1 comment:
eh, tak guna oregano ya?
Post a Comment